
Ha tetszett az előző sütiötletünk, akkor mindenképpen próbáld ki a következő receptet is! Nem kell hozzá sok minden, könnyedén beszerezhető alapanyagokból készítettük el a téli meggylevest.

Hozzávalók
-
30 dkg magozott meggy
-
3 dl tej
-
1 l víz (annyi, hogy ellepje a meggyet)
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
1 db fahéjrúd
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1-2 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 - 2 db boba box - tutti frutti, áfonya és eper golyócskákkal ajánljuk
Elkészítés
A meggyet egy kis lábasban feltesszük főni annyi vízzel, ami pont ellepi. Megszórjuk vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egy teatojásba beleteszünk néhány szem szegfűszeget és fahéjat, majd belerakjuk a levesbe, hogy finom fűszeres íze legyen a gyümölcslevesünknek.
Ameddig fő a leves, egy tálban a fél zacskó pudingport csomómentesre keverjük egy kis tejjel. Azért, hogy ne legyen csomós majd a leves, a kis tálkába fokozatosan merjünk annyi merőkanál levest, hogy ugyanolyan hőfokúak legyenek. Amikor kellően meleg a kis tálban lévő pudingunk, adjuk hozzá a leveshez!
Nem kell sokáig főzni a meggylevest, amikor el kezd forrni, le is vehetjük a tűzhelyről.
Attól függően, hogy mennyire savanyú a leves, cukrot adunk hozzá.
Tálaláskor a tálka aljára tegyünk pár kanál szétpattanó golyócskát, tetejét díszítsük tejszínhabbal és pár szem golyócskával.