Süti sütés - Elképzelés vs. valóság - tapasztalatok az OXO-nál


Vigyázat! Perfekcionistáknak veszélyes tartalom! 

Ismerős az az érzés, hogy kinézel egy receptet a neten, ahol persze tökéletes fotó szerepel, de Nálad valahogy semmi nem úgy működik? A hab nem lesz kemény, a zselatin lefolyik, a piskóta összeesik? Ugye Neked is ismerős? Csapatunk két tagja tesztelte a Radír, vagy másképp Rezgő szelet receptjét. 

 

Mutatjuk a tapasztalatokat!

Nálunk sajnos lefolyt a zselatin réteg a sütemény tetejéről, így kényszermegoldásként apró kockákra vágtuk és a tetejére helyeztük. Nem baj, legközelebb már tudjuk, hogy nagyon lassan érdemes a süti tetejére rakni a zöld réteget és fokozatosan várni, hogy megszilárduljon.

Hozzávalók:

A sárga réteghez:

3 db egész tojás

5 ek porcukor

20 g vaníliás cukor

1,5 dl víz

1 zsacskó étkezési zselatin

 

A kakaós réteghez:

3 db egész tojás

5 ek porcukor

2,5 ek holland kakaópor

1,5 dl víz

1 zsacskó étkezési zselatin

 

A fehér réteghez:

400 g tejföl

5 ek porcukor

1,5 dl víz

1 zsacskó étkezési zselatin

 

A tetejére:

0,5 l viz

2 zacskó zselatin

180ml (fél üveg) oxo home teakoncentrátum

 

Elkészítés:

  

  1. Készítsünk elő egy kisebb tepsit (20x30 cm). A 3 réteghez való vizet és zselatint kimérjük külön-külön poharakba vagy tálakba. Így lesz 3 vizes pohár és 3 zselatinos pohár. Egyelőre nem keverjük őket össze.

  2. Sárga réteg: a 3db tojást szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot is. Az egyik vizespohárba beleöntjük az egyik zselatint, elkeverjük és mikróban felmelegítjük (de vígyázat, úgy csináljuk, hogy ne forrjon!), majd jól belekeverjük a tojásos masszába! Ezután belerakjuk a tepsibe és már mehet is a hűtőbe dermedni.

  3. Kakaós réteg. Megint 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a kakaóport. Majd a végén ugyanúgy belekeverünk egy pohár felmelegített zselatint. Elővesszük a hűtőből a tepsinket és a kicsit dermedt sárga rétegre óvatosan rácsurgatjuk, majd visszatesszük dermedni.

  4. Fehér réteg. A tejfölt kikeverjük a porcukorral. Az utolsó vizes poharunkban feloldva a zselatint, majd felmelegítve a tejfölös masszához adjuk. Jól elkeverjük. Majd ismét elővesszük a tepsit és nagyon vékony sugárban ráöntjük a kakaós rétegre. Óvatosan, mert most gyorsabbak voltunk és nem kötött meg annyira. Ezután mehet vissza a hűtőbe.

  5. Az utolsó réteg a zöld réteg. 0,15 l viz+ 2 zacskó zselatin. Ha felolvad a zselatin akkor mehet bele szirup és mehet hozzá még 0,35 l viz.

     

     

    Ha kedvet kaptál a süti elkészítéséhez, rendeld házhoz a Home csomagot és készítsd el a Rezgő szeletetet Te is!

    Te is játál már hasonlóan? Küldd el nekünk kommentben mivel próbálkoztál és felvesszük Veled a kapcsolatot!


Szólj hozzá


Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni



Vissza a Legtetejére
x
x