Vigyázat! Perfekcionistáknak veszélyes tartalom!
Ismerős az az érzés, hogy kinézel egy receptet a neten, ahol persze tökéletes fotó szerepel, de Nálad valahogy semmi nem úgy működik? A hab nem lesz kemény, a zselatin lefolyik, a piskóta összeesik? Ugye Neked is ismerős? Csapatunk két tagja tesztelte a Radír, vagy másképp Rezgő szelet receptjét.
Mutatjuk a tapasztalatokat!
Nálunk sajnos lefolyt a zselatin réteg a sütemény tetejéről, így kényszermegoldásként apró kockákra vágtuk és a tetejére helyeztük. Nem baj, legközelebb már tudjuk, hogy nagyon lassan érdemes a süti tetejére rakni a zöld réteget és fokozatosan várni, hogy megszilárduljon.
Hozzávalók:
A sárga réteghez:
3 db egész tojás
5 ek porcukor
20 g vaníliás cukor
1,5 dl víz
1 zsacskó étkezési zselatin
A kakaós réteghez:
3 db egész tojás
5 ek porcukor
2,5 ek holland kakaópor
1,5 dl víz
1 zsacskó étkezési zselatin
A fehér réteghez:
400 g tejföl
5 ek porcukor
1,5 dl víz
1 zsacskó étkezési zselatin
A tetejére:
0,5 l viz
2 zacskó zselatin
180ml (fél üveg) oxo home teakoncentrátum
Elkészítés:
-
Készítsünk elő egy kisebb tepsit (20x30 cm). A 3 réteghez való vizet és zselatint kimérjük külön-külön poharakba vagy tálakba. Így lesz 3 vizes pohár és 3 zselatinos pohár. Egyelőre nem keverjük őket össze.
-
Sárga réteg: a 3db tojást szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot is. Az egyik vizespohárba beleöntjük az egyik zselatint, elkeverjük és mikróban felmelegítjük (de vígyázat, úgy csináljuk, hogy ne forrjon!), majd jól belekeverjük a tojásos masszába! Ezután belerakjuk a tepsibe és már mehet is a hűtőbe dermedni.
-
Kakaós réteg. Megint 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a kakaóport. Majd a végén ugyanúgy belekeverünk egy pohár felmelegített zselatint. Elővesszük a hűtőből a tepsinket és a kicsit dermedt sárga rétegre óvatosan rácsurgatjuk, majd visszatesszük dermedni.
-
Fehér réteg. A tejfölt kikeverjük a porcukorral. Az utolsó vizes poharunkban feloldva a zselatint, majd felmelegítve a tejfölös masszához adjuk. Jól elkeverjük. Majd ismét elővesszük a tepsit és nagyon vékony sugárban ráöntjük a kakaós rétegre. Óvatosan, mert most gyorsabbak voltunk és nem kötött meg annyira. Ezután mehet vissza a hűtőbe.
-
Az utolsó réteg a zöld réteg. 0,15 l viz+ 2 zacskó zselatin. Ha felolvad a zselatin akkor mehet bele szirup és mehet hozzá még 0,35 l viz.
Ha kedvet kaptál a süti elkészítéséhez, rendeld házhoz a Home csomagot és készítsd el a Rezgő szeletetet Te is!
Te is játál már hasonlóan? Küldd el nekünk kommentben mivel próbálkoztál és felvesszük Veled a kapcsolatot!
Szólj hozzá